به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

این توضیحات و عنوان از ویرایش قالب ، قابل تغییر است.

مکان تبلیغات شما

امکانات وب

پر مخاطب ها

    عضویت

    نام کاربري :
    رمز عبور :

    نقش مبلمان شهری در بافت تاریخی

    مبلمان شهری یکی از مهم‌ترین عناصر بصری هستند که با استفاده از آن‌ها در فضای شهر، جذابیت و گردش در محیط ایجاد می‌کنند. استفاده از عناصر مناسب در بافت تاریخی با توجه به اقلیم و مصالح بومی باعث جذب بیشتر افراد برای پیاده‌روی می‌شود، که این خود باعث استفاده‌ی کم‌تر از وسایل نقلیه می‌شود. مبلمان در شهر از دوران گذشته با عملکرد متفاوت استفاده می‌شده است، مانند سکو‌ها در بازار و معابر برای تجمع مردم محلی. مبلمان‌های شهری نقش مهمی را در شهرها و بافت تاریخی ایفا می‌کنند. برای مطالعه‌ی نقش مبلمان شهری در بافت‌های تاریخی با ما همراه باشید.

    تاریخچه مبلمان شهری

    با مرور گذشته می‌بینیم که اقدامات خاص و ویژه‌ای در طول تاریخ در بناهای تاریخی جهت طراحی به واژه‌ی امروزی در مبلمان شهری انجام نشده است. اما نشانه‌هایی از طراحی‌های بسیار ظریفی را می‌توان یافت که با زمینه‌ی مبلمان شهری امروزی تطبیق دارد. برای مثال به چند نمونه اشاره می کنیم:

    سنگ‌نوشته‌هایی که در دوره‌ی مادها در میدان مرکزی شهر هگمتانه نصب می‌شده است. مانند تابلوهای تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی امروزی عمل می‌کردند.

    تندیس‌های سنگی در زمان حکومت هخامنشی می‌تواند معادل مجسمه‌های امروزی باشد.

    در کوچه و بازار، کنار خانه‌ها سکوهایی جهت مکث افراد و تجمع مردم محلی در نظر می‌گرفتند که در راستای زنده نگاه داشتن معابر بوده است. معادل نیمکت امروزی است و فضای نیمه عمومی محسوب می‌شود.

    سقاخانه‌ها را می‌توان معادل آبخوری‌های امروزی دانست.

    نقش مبلمان در فضاهای تاریخی

    در معماری ایرانی خانه‌ها سکوی خصوصی داشتند. به این ترتیب که هر خانه سکوی اختصاصی برای نشستن داشت و صاحب‌خانه در آن جا فضای عمومی و رفت و آمد کوچه را تماشا می‌کرد. حتی با همسایه‌ی خود به سبزی پاک کردن که همان تجمع افراد در خیابان امروزی است می‌نشستند. این سنت سکو نشستن در جلوی منزل تا چندی پیش در میان افراد کهنسال مرسوم بود که با تخریب الگوهای معماری این سنت‌ها نیز یک به یک از بین رفت. این سکوها معادل نیمکت‌های امروزی در خیابان است که باعث تجمع افراد در فضا می‌شود و باعث زنده ماندن معابر می‌شده است. این سبک زندگی در میان مردم ایران به خیابان‌ها نیز رسوخ کرد.

    مبلمان شهری از جمله عناصر سازنده‌ی فضای شهری محسوب می‌شود. مبلمان شهری در تعریف عملکرد فضا نقش مهمی را ایفا می‌کند و در ایجاد روحیه‌ی شاداب شهر و مردم بسیار موثر است. طراحی و اجرا باید بر اساس نیاز افراد در شهر و فضاها باشد و مکان‌یابی صحیح آن همواره بر طبق نیاز مردم و چگونگی کارکرد فضا انجام شود. با اجرای صحیح تمامی فرایند طراحی فضای شهری مطلوبی را پدید می‌آورد. در غیر این صورت، مبلمان شهری به عنوان اجزای زاید و ناکارآمد عمل کرده که نه تنها مردم نمی‌توانند از آن استفاده کنند بلکه به علت بی‌استفاده بودن آن، امکان تخریب آن از سوی برخی از اشخاص وجود دارد و به جای زیباسازی محیط تاریخی باعث ایجاد منظر نامناسبی در بافت شهر می‌شوند. از این رو در ساماندهی بافت تاریخی کارایی، زیبایی و نقش بسیار موثری دارند. امروزه فضاهای گردشگری بسیار مورد توجه مردم برای گذران اوقات فراغت قرار گرفته است که در نمونه‌های ملی و فرا ملی نیز ما شاهد ایجاد فضای مناسب در بافت تاریخی هستیم. در برنامه‌ریزی‌ها باید جهت ایجاد جذابیت بیشتر در بافت تاریخی به باز زنده‌سازی و ایجاد فضای شاد رسیدگی کرد. این برنامه‌ریزی می‌تواند باعث تامین درآمد مناسب و ایجاد اشتغال باشد.

    کلام آخر

    با توجه به آن چه درباره‌ی مبلمان شهری گفته شد وسایلی هستند که در فضای باز و خیابان جهت آسایش و رفاه شهروندان نصب و طراحی می‌شود. مبلمان‌های شهری علاوه بر ایجاد آسایش و رفاه فضای شاد و متنوعی را ایجاد می‌کنند. تلاش برای فضای مکث و تجمع افراد در فضاها از دیرباز مورد توجه معماران بوده است که نمونه‌ی این تلاش را در معماری ایرانی در خانه‌ها مشاهده می‌کنیم که می‌توان از آن به عنوان اولین تلاش برای ایجاد مبلمان شهری در شهرها نام برد.

    نصاب یاب یکی از بزرگترین تولید کننده های انواع مبلمان شهری شرایطی ایجاد نموده است که شما بتوانید بدون واسطه انواع کلدان و نیمکت را خریداری نمایید. با مقایسه انواع محصولات ما در این سایت می توانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

    مبلمان

    malihe
    دوشنبه 17 آذر 1399 - 4:11
    بازدید : 311

    آمار سایت

    آنلاین :
    بازدید امروز :
    بازدید دیروز :
    بازدید هفته گذشته :
    بازدید ماه گذشته :
    بازدید سال گذشته :
    کل بازدید :
    تعداد کل مطالب : 180
    تعداد کل نظرات : 0

    خبرنامه